Behoud en Beheer

Sommige bedrijven hebben maar een beperkt aantal klanten die steeds weer opnieuw opdrachten verstrekken. Denk aan transportondernemingen, aan accountantskantoren, aan toeleveranciers uit de metaalsector.

Andere bedrijven moeten steeds weer opnieuw op zoek naar klanten: ze leveren eenmaal, en daarna misschien nog wat aanvullende onderdelen of diensten - onderhoud bijvoorbeeld - maar dat is het dan. Voorbeelden van deze categorie: leveranciers van machines, van keukens, van websites. Investeringsgoederen in het algemeen.

De eerste categortie bedrijven doet er goed aan hun bestaande klantenpotentieel optimaal te exploiteren; aan marketing hoeven zij maar weinig te doen. Bij de tweede categorie moet 'alles' uit de kast om steeds weer te acquireren.

Voor de eerste categorie zien wij graag dat er een plan van Behoud en Beheer is:

Behoud wil zeggen: "Niemand mag weg."

Beheer betekent: "Iedereen moet 'alles' bij ons kopen."

Zo'n plan is eigenlijk niet moeilijk te maken: hanteer ons Accountblad dat via deze site gratis is te downloaden en volg de instructie. Zo heb je binnen korte tijd een goed en concreet plan per klant om alles uit zo'n bestaande relatie te halen.

Wie is de Verkoopleider?

In het boek Wie is de Verkoopleider? is die verkoopleider niet de beste verkoper, hij is niet de best betaalde verkoper, de verkoper met de hoogte anciënniteit of de verkoper met de grootste klanten.

Lees verder
Bestel direct

eBook Websites

Alles wat je weten moet over websites: een handleiding voor website-eigenaren.

Het eBook is gratis te downloaden door abonnees op onze eveneens gratis ManagementTips. Anderen betalen € 11,90.

Alsnog aanmelden voor de gratis ManagementTips? Klik op de link, vul je gegevens in en bevestig de e-mail die je ontvangt.