Downloads en Boeken Bestellen

Koenders & Partners publiceert regelmatig: boeken, ManagementTips, white papers, artikelen in de vakpers. Ook ontwikkelen de adviseurs van Koenders & Partners nieuw managementinstrumentarium en checklists.

De white papers, de artikelen in de vakpers en diverse management instrumenten en checklists zijn gratis te downloaden. Klik HIER en je komt op de downloadpagina.

untitled_1.jpg 

 

Boeken kunnen rechtstreeks bij Koenders & Partners besteld worden. Aankoop via de boekhandel is ook mogelijk, maar is in de regel duurder en de levering is langer onderweg.

De volgende boeken kunnen rechtstreeks worden besteld:

Wie is de Verkoopleider?

 

Verkoopmanagement.
Vanuit het idee dat de verkoopmanager degene is die zijn verkopers succesvol maakt.

In Wie is de Verkoopleider? is die verkoopleider niet de beste verkoper, hij is niet de best betaalde verkoper, de verkoper met de hoogte anciënniteit of de verkoper met de grootste klanten. Nee, hij is de manager die richting en sturing geeft aan de commerciële component van zijn bedrijf. Misschien doet hij dat door leiding te geven aan een grote verkoopafdeling, maar ook managers die zélf alle verkoopactiviteiten van een bedrijf voor hun rekening nemen – misschien niet eens als dagtaak; wél altijd als hóófdtaak – vinden in dit boek praktische, direct toepasbare handvatten om een véél beter verkoopresultaat te laten zien.

Een strakke organisatie, opgezet vanuit een duidelijk toekomstperspectief is het vertrekpunt: Strengheid & Structuur. Daarnaast veel checklists, beslisschema’s en praktische tips. Focus op een soepele organisatie die snel tot resultaat weet te komen.

Wat lezers schreven:

  • "Wie is de verkoopleider" is een onontkoombaar naslagwerk voor de topverkoper. Praktisch en meteen toepasbaar in de praktijk.
     
  • Informatief, praktisch en direct toepasbaar geschreven. Ik ben blij met dit naslagwerk. Jammer dat ik zoiets praktisch niet eerder ben tegengekomen. De eerste voordelen heb ik al behaald door het lezen van dit boek. Een echte aanrader!
  • In "Wie is de Verkoopleider?" wordt verkoop en verkoopmanagement op een pragmatische wijze uiteengezet, van strategie tot en met praktische checklists die je dagelijks kunt gebruiken. Dit is boek een "must have" voor elke ondernemer, verkoopleider en verkoper!

soft cover / 125 x 198 mm / 144 pagina's

ISBN: 978-90-809481-4-3
Prijs: € 28,-

Bestellen

Hoe word je een luie manager?

 

‘In zijn carrière als bedrijfsadviseur en interim-manager adviseert Jan Boeren elk jaar enkele tientallen bedrijven. Hier ontmoet hij managers, zakenlui, directeur-eigenaren en met hen probeert hij te ondernémen. Dat maakt hem eerder tot medeondernemer, medebestuurder dan tot adviserende theoreticus. Hoewel hij de boekenwijsheid wel degelijk beheerst, is hij toch vooral de pragmaticus die zich bezighoudt met vragen als ‘Hoe krijg je het werkend?’ ‘Wie is hier de verkoopleider?’ of ‘Is dit bedrijf wel een winstmachine?’

Samen met zijn vrouw Loes richtte hij in 1997 Koenders & Partners op: een bureau voor interim-management en bedrijfsadvies. Hun gevarieerde opdrachten bleken een rijke inspiratiebron voor managementwaarheden zoals die alleen in de praktijk worden ervaren. Een inspiratiebron ook die Koenders & Partners er toe bracht om ManagementTips uit te geven: ‘Omdat we het leuk vinden om onze ervaringen te delen met anderen’, zo luidt de tekst onder elke ManagementTip.

Nu, in het vijfde bestaansjaar van de ManagementTips heeft Jan een bloemlezing samengesteld van zeventien van deze Tips. Enigszins bewerkt en aangepast, zodat ze verzameld konden worden in dit boekje.

Het resultaat? Managementwijsheden rechtstreeks uit de praktijk. Direct toepasbaar!’

 

soft cover / 115 x 190 mm / 64 pagina's

ISBN: ISBN 90-809481-2-9
Prijs: € 12,50

Bestellen

Managementverhalen

 

‘Samen met zijn vrouw Loes richtte Jan Boeren in 1997 Koenders & Partners op: een bureau voor interim-management en bedrijfsadvies. Hij had toen al meer dan twintig jaar ervaring als manager. Hij werkte bij een vijftal bedrijven in loondienst, of zoals hij zelf graag zegt: ‘als loonslaaf’. In de daarop volgende jaren zette hij zijn expertise in bij tal van bedrijven. Vaak als interim-manager, altijd als adviseur. Met zijn praktische, onconventionele aanpak wist hij organisaties te veranderen, te redden van de ondergang soms. Of hij hielp collega managers hun organisaties verder te doen groeien en bloeien.
Gelukkig schrijft Jan zijn ervaringen op. Autobiografisch, maar wel gemengd met een flinke dosis fictie. Dus als u zich meent te herkennen in een van de Managementverhalen, bedenk dan dat het wel fictie zal zijn. Maar herkent u uw chef, uw collega, uw buurman misschien? Vraag dan maar eens of ze toevallig Jan Boeren hebben ontmoet.’

 

hard cover / 120 x 198 mm / 64 pagina's

ISBN: ISBN 90-809481-1-X
Prijs: € 18,-

Bestellen

eBook Websites

In dit eBook vind je 'alles' wat je weten moet over websites. Handig voor site-eigenaren en voor iedereen die gesprekspartner is voor website bouwers.

Het eBook is gratis verkrijgbaar voor abonnees op ManagementTip: anderen betalen € 11,90.

Alsnog aanmelden voor onze gratis ManagementTips? Klik op de link, vul je gegevens in en bevestig de e-mail die je ontvangt.

ISBN: 978-90-809481-5-0
Prijs: € 11,90

Bestellen

eBook Geleermiddelen voor keukengebruik

Wetenswaardigheden over geleermiddelen voor keukengebruik, bijzondere toepassingen en experimenten.

Je vind in dit eBook een overzicht van alle gangbare geleermiddelen, hun eigenschappen, de overeenkomsten en verschillen, en dus ook wanneer je het best welk geleermiddel kunt gebruiken. Alle tips in dit boekje zijn geverifieerd door middel van experimenten. De experimenten kun je nalezen.

Voor hobbykoks, maar ook voor professionele koks die hun kennis weer eens even willen opfrissen.

In het eBook zijn tal van interne en externe koppelingen opgenomen die de navigatie door het document vergemakkelijken. Uiteraard is er een zoekfunctie en kun je de functionaliteiten die in 'het lint' opgenomen zijn allemaal gebruiken.

Het eBook wordt gratis aangeboden aan belangstellenden. Doorsturen of citeren mag, zolang je de bron maar vermeld. p de eerste pagina vind je een link naar de laatste versie: zo beschik je altijd over het laatste bijgewerkte document.

Download het document gratis door hier te klikken

ISBN: 978-90-809481-0-5
Prijs: € 0,00 (GRATIS)

Bestellen

Diez iez Vietnam! (Engelstalig)

 

 

Diez iez Vietnam! (This is Vietnam!) is het levensverhaal van Adrie van Gelderen. Wieke Biesheuvel schreef de achterflaptekst:

Letters and e-mails from Adrie were precious gifts for those who received them. They made you laugh out loud while reading them. More than once you reflected on his witty one-liners with a  serious twist. Adrie had the talent to make your mind and brains work the way they should and he curiously led the troops whenever he came across injustice. His drive and energy are famous. So many Vietnamese refugees from the camps in Hong Kong are so much better off today than they were back then. All because of Adrie’s willpower, his drive and his never ending energy.
Typically Adrie to make a quick, but drastic decision when the refugees were sent back to Vietnam. “I‘ll go back with them,” he decided. He did wonderful jobs in Vietnam. His teaching methods are still used all over the country. When he knew he would not live much longer, he wrote a number of stories. About his youth, his parents, his adventures abroad and in Holland. A beautiful, witty, sometimes raw, but at the same time moving document, written by a man who knew his time was running out but who spent his too short a life so incredibly intense.

hard cover / 120 x 198 mm / 96 pagina's

ISBN: ISBN 90-809481-3-6
Prijs: € 22,50

Bestellen

Boek bestellen

Boek bestellen

Selecteer het boek dat u wilt bestellen en vul alle onderstaande gegevens in.

Boek
Aantal
Actiecode
Bedrijf
Voornaam
Achternaam
Adres
Postcode / Plaats
E-mail

Deze velden alleen invullen als het bezorgadres en de ontvanger anders is dan het bovenstaande

Voornaam
Achternaam
Bedrijf
Bezorg adres
Bezorg postcode/plaats

WerkZoektNemer

Een andere manier van werven

Door 'werven' als commercieel vraaagstuk te definieren en marketing- en verkooptechnieken toe te passen bereikte Koenders & Partners samen met een aantal van haar opdrachtgevers spectaculaire resultaten: de sollicitant als klant!

Ga naar de website www.werkzoektnemer.nl