Ervaringsvak

Wat is de overeenkomst tussen managen, verkopen, lassen en pianospelen?

Alle vier zijn het ervaringsvakken. Je leert het door het veel te doen, door de resultaten kritisch te bekijken en door lering te trekken uit te magere resultaten.

Iedereen begrijpt dat je pianospelen niet kunt leren door er een boek over te lezen. Iedereen snapt dat je het misschien wel zelf kunt leren, maar dat de kans dan groot is dat je het niveau van een concertpianist niet bereikt. Het is duidelijk: pianospelen leer je van iemand die het al goed kan en die het jou graag wil leren: de pianoleraar. Ook de lasinstructeur behoeft geen toelichting: certificaatlasser wordt je echt niet door zelf wat te rommelen en er misschien een boek over te lezen. Zo is het ook met managen en met verkopen: ervaringsvakken bij uitstek waarbij je ondersteuning broodnodig hebt als je echt goed wilt worden. Ga dus op zoek naar die managementcoach of die verkoopleider die het al kan en die jou graag bij de hand wil nemen. En wordt gewoon goed in je vak door het vaak te doen; bewust en met een grote dosis zelfkritiek.

Zoek een 'pianoleraar' die je verder helpt.

Zoek een 'lasinstructeur' die je letterlijk bij de hand neemt.

Verkoopleiders Practicum

Het Verkoopleiders Practicum is een initiatief dat wij bij Koenders & Partners ontwikkelden omdat we zo vaak zien dat verkooporganisaties niet optimaal functioneren.

Inschrijven

Wie is de Verkoopleider?

In het boek Wie is de Verkoopleider? is die verkoopleider niet de beste verkoper, hij is niet de best betaalde verkoper, de verkoper met de hoogte anciënniteit of de verkoper met de grootste klanten.

Lees verder
Bestel direct