Geleermiddelen voor keukengebruik

Een uit de hand gelopen hobby - koken - en een ongebreidelde drang om alles uit te zoeken leidde tot het schrijven van een eBook over Geleermiddelen voor keukengebruik.

Het boekje is GRATIS te downloaden door de link te volgen. (de laatste versie is versie 2.0 van september 2012)

De inleiding en de onderwerpen van het eBook volgen hieronder:

Inleiding

Als hobbykok loop je vaak tegen dingen aan waar je niet zo makkelijk een antwoord op vindt. Google en andere zoekmachines produceren een vracht aan informatie, maar dat is niet de informatie waar je naar zoekt: je vindt teveel informatie die niet relevant is, dingen die je steeds weer tegenkomt maar culinair niet interessant zijn of net niet datgene waar je naar op zoek bent. Daarom heb ik het voor geleermiddelen maar eens uitgezocht.
Ik had deze vragen:


• Welke geleermiddelen zijn er?
• Wat zijn de eigenschappen en wat zijn  de verschillen?
• Dus wanneer welk geleermiddel gebruiken?
• Zijn er nog truckjes?

Inhoudsopgave

  • Welke geleermiddelen zijn er
  • Wat zijn de eigenschappen en wat zijn de verschillen
    • Gelatine
    • Agar-agar
    • Pectine
  • Bijzondere toepassingen
    • Geleren van oliehoudende vloeistoffen (emulsies)
    • Gelatine als verdikker
    • Crème maken van agar-gel
    • Opschuimen van nog vloeibare agar-gel met kidde en daarna invriezen
    • Zout dat je kunt schaven of raspen
    • Transparante, brosse suikerblaadjes
    • Beter mondgevoel door combinatie gelatine en agar-agar
  • Experiment 1: Eigenschappen en verschillen Gelatine en Agar-gels
  • Experiment 2: Geleren van olie (als emulsie)
  • Experiment 3: Testen agar van Swallows Globe
  • Experiment 4: Optimale verhouding pectine / suiker / citroenzuur / vloeistof
  • Experiment 5: Halfzoete jam, confituur of gelei
  • Experiment 6: vergelijkend onderzoek naar diverse agars en gelatines

 

 

Heb je opmerkingen, correcties, kritiek, aanvullingen: mail naar de redactie door de link te volgen.

Gratis ManagementTips

Gratis ManagementTips ontvangen? Vul je gegevens in en je ontvangt regelmatig een ManagementTip: die wordt je per e-mail toegestuurd.

Meer lezen

Overzicht

Alle ManagementTips van 2009, 2010 en 2011 op een rij:

klik hier voor het overzicht ManagementTips 2009 

hier voor het overzicht ManagementTips 2010

en hier voor ManagementTips 2011

eBook Websites

Alles wat je weten moet over websites: een handleiding voor website-eigenaren.

Het eBook is gratis te downloaden door abonnees op onze eveneens gratis ManagementTips. Anderen betalen € 11,90.

Alsnog aanmelden voor de gratis ManagementTips? Klik op de link, vul je gegevens in en bevestig de e-mail die je ontvangt.